OKULDAN KAÇMAYI ÖNLEMEK İÇİN AİLEYE ÖNERİLER
OKULDAN KAÇMAYI ÖNLEMEK İÇİN AİLEYE ÖNERİLER
**Çocuk okula gitmediğinden veya gitmek istemediğinden dolayı çevresindekiler tarafından suçlanmamalı, yargılanmamalı ve kendisi ile alay edilmemelidir.
**Çocuğun okula gitmesi konusunda aile fertleri ısrarlı olmalı ve taviz vermemelidirler.
**Anne-baba tutarlı olmalıdır. Ortak disiplin anlayışı oluşturu-malıdır.
**Çocuğa, okulun amacının açıklanması ve çocuğun okula gitmesi konusunda ailenin tüm fertlerinin hem kararlı hem tutarlı olması yararlı olur.
**Çocuğunuzla okula gitmemesi konusunda kendi duygularını anlatmasını sağlamalı ve aynı zamanda empati yaparak hem sıkıntısını paylaşmanız hem de anlaşıldığını hissettirmeniz onun rahatlamasını sağlayacaktır.
**Çocuğun okul korkusu evdeki problemlerden kaynaklanıyorsa öncelikle bu meselelerin kaynağına inilmeli ve problemler çözülmelidir.
**Ailelere, çocuklarınızın diğer arkadaşlarıyla etkileşimini ve sosyal becerisini artırması için arkadaş toplantıları yapmalarına ve onlarla oynamasına izin verebilirsiniz gibi öneriler sunulabilir.
**Öğretmen eğer çocukta kaygı, korku, heyecan gibi duygular hissediyorsa; bu duyguları anlayışla karşılamalı. “Naz yapıyorsun, numara yapıyorsun” gibi sözler söylenmemelidir.
**Okulda çocuğun ilgisini çekebilecek sınıf içi aktviteler çoğaltılabilir. Bu anlamda Bakanlığın yayınladığı “sınıf içi rehberlik etkinliklerin” den yararlanılabilir.
**Çocuk sınıf içi çalışmalara katılmaya zorlamaktan kaçınılmalı.
Not: Bu yazının hazırlanmasında James N. Butcher'in "Anormal Psikoloji" kitabı ile Daniel T. Sciarra, Vance L. Austin'in "Çocuklarda ve Ergenlerde Duygusal ve Davranışsal Bozukluklar" kitabından faydalanılmış olup ders, hastalık, davranış ve uyum problemleri ders notları, pdr ders notları, okuldan kaçan çocuğa nasıl davranmalı,okuldan kaçan çocuğa ne yapmalı ile ilgilidir.
Yorum Yok " OKULDAN KAÇMAYI ÖNLEMEK İÇİN AİLEYE ÖNERİLER "